Welkom bij NPO Campus, het opleidingsplatform voor radiopresentatoren en dj’s van de Nederlandse Publieke Omroep. NPO Campus biedt talent de kans, de begeleiding en de training om zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep.

Een radiojock wordt op de NPO Campus niet alleen opgeleid tot het aankondigen van plaatjes op een radiostation, maar in dit tijdsgewricht worden juist verhalen verteld via alle soorten media, worden verschillende soorten content gemaakt, verzameld binnen zoals we dat noemen ‘social radio’. De discjockey van weleer heeft daarmee een transitie doorgemaakt van DJ via VJ (in het MTV-tijdperk) naar CJ – content jockey.

NPO Campus werkt samen met de omroepen die op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, FunX en KX Radio programma’s maken. Maar ook met de opleidingen van de omroepen zelf. 

De publieke omroep heeft een goede reputatie als het gaat om opleiden van radiomakers. Met intensieve persoonlijke begeleiding, de ruimte om in de nachtelijke uren op de publieke radiostations vlieguren te maken, workshops en masterclasses ontwikkelt een radiotalent zich tot een volwaardige presentator. Giel Beelen, Annemieke Schollaardt, Domien Verschuuren, Herman Hofman, Gerard Ekdom en Roosmarijn Reijmer startten ooit in de 3FM opleiding. En vele anderen

Wil jij radio maken op NPO Radio 1, 3FM, FunX of een van de andere publieke zenders, maak dan een demo of een YouTube presentatie waarin je laat zien waar jij voor staat en meld je aan via de NPO Campus website. Je krijgt persoonlijke feedback van ons.


Noëlle Beyne en Timo Kamst


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npoportal","potag2":"npocampus","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"","potag7":"","potag8":"site","potag9":"site","name":"npocampus.algemene-voorwaarden-privacy.9-over"}