Terwijl half Nederland in de tweede week van juli afreisde naar de Costa’s, startte bij NPO Campus de eerste editie van de NPO Campus Summer School. 13 Presentatietalenten die door NPO Campus gescout waren, werden een week lang ondergedompeld in radio. Experts in tal van disciplines binnen het radio-vak kwamen naar NPO Campus voor workshops en trainingen. Dit alles om de talenten een kick-start te geven voor een carrière op de Nederlandse publieke radio.

Gianni Gambier, NPO FunX: “Dankzij de NPO Campus Summer School heb ik een kijkje in de keuken gekregen zoals ik die nergens anders zou kunnen krijgen. Leerzaam op zoveel vlakken! Het belangrijkste is dat je jezelf bent, dat is doorslaggevend bij het maken van je radio.”

Lieke de Kok, NPO 3FM:
"Bij de NPO Campus Summer School heb ik door de workshops geleerd hoe ik een goed draaiboek maak en hoe ik mijn spreeks voor moet bereiden. Verder was de workshop over interview technieken heel leerzaam. Ik probeer nu iedere spreek creatief in te steken en ik heb in de ochtend uren veel hulp gehad in het beter timen van mijn vormgeving.

Tannaz Hajeby,NPO FunX:
 "Begin bij het eind, dat is wat mij het meest is bijgebleven na een week de wereld van de radio te verkennen op de NPO Campus Summer School. Het was mij nooit gelukt om hier zelf achter te komen, als ik hierbij geen hulp had gekregen."

Wil jij er dit jaar bij zijn?

Stuur voor 1 juni aanstaande een video van jezelf met je motivatie en een uitleg van je liefde voor muziek en radio naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je hoort dan binnen een paar dagen of je erbij bent of niet. Dat is alles!

Lieke en Tannaz leggen je het hier ook uit:
Aftervideo

Bekijk hier de Aftervideo van de NPO Campus Summerschool 2016. Hierin vertellen de DJ's/trainers en talenten zelf hoe ze het vonden en wat ze geleerd hebben.

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npoportal","potag2":"npocampus","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"","potag7":"","potag8":"site","potag9":"site","name":"npocampus.summerschool.86-summerschool"}