Terwijl half Nederland in de tweede week van juli afreisde naar de Costa’s, startte bij NPO Campus de tweede editie van de NPO Campus Summer School. 13 Presentatietalenten die door NPO Campus gescout waren, werden een week lang ondergedompeld in radio. Experts in tal van disciplines binnen het radio-vak kwamen naar NPO Campus voor workshops en trainingen. Dit alles om de talenten een kick-start te geven voor een carrière op de Nederlandse publieke radio.

Sophie Hijlkema, NPO 3FM: "Dankzij de Summer school heb ik van alles geleerd over het inzetten van creativiteit, waar een programma minimaal aan moet voldoen en hoe je jezelf in kunt zetten voor publieke radio. Ik ga daarom met zelfvertrouwen mijn nieuwe nachtprogramma maken op NPO 3FM". 

Sagid Carter, FunX:
 "Bijna alles wat ik geleerd heb is inzetbaar tijdens mijn FunX programma. Ik sta nu anders in de studio dan daarvoor". 

Micha Windgassen, NPO Radio 4: "Iedere radiomaker zou moeten starten met een traject als dit. Bijna alle niveaus van radiomaken en presenteren zijn behandeld en dat geeft oplossingen voor veel situaties." 

 

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npoportal","potag2":"npocampus","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"","potag7":"","potag8":"site","potag9":"site","name":"npocampus.summerschool.86-summerschool"}