NPO Radio 1

NPO Radio 1 is de nieuwszender van Nederland, betrouwbaar en altijd actueel. Op NPO Radio 1 hoor je het nieuws, compleet met achtergronden, en er is ruimte voor debat. NPO Radio 1 maakt programma’s voor iedereen met een brede interesse in nieuws, sport en maatschappelijke ontwikkelingen.

NPO Radio 2 draait de beste muziek van vandaag die er morgen nog toe doet en de mooiste muziek van gisteren die je vandaag nog raakt, met nadrukkelijk aandacht voor Nederlands product. Als luisteraar van NPO Radio 2 ben je altijd aangesloten op de actuele popmuziek, het gesprek van de dag, het nieuws en de online-ontwikkelingen. NPO Radio 2 scant 24/7 wat ertoe doet, is altijd alert en is voor zijn luisteraars een radar in de maatschappij. NPO Radio 2 is volwassen en optimistisch. NPO Radio is AAN.

NPO 3FM

NPO 3FM is de publieke popzender. Bij 3FM is muziek het doel en niet een middel. Nieuwe muziek, nieuwe artiesten, Nederlandse popmuziek en festivals zijn onderscheidend onderdeel van de programmering. Veel bands en artiesten krijgen op 3FM hun eerste airplay en veel Nederlands radio-dj talent start hier vanuit de eigen opleiding. 3FM is maatschappelijk betrokken en maakt social radio; de luisteraar heeft een stem in de programma’s via social media en de 3FM website.

NPO Radio 4

Op NPO Radio 4 hoort de luisteraar vierentwintig uur per dag de mooiste klassieke muziek. Eeuwenoud én modern, verbonden met de actualiteit en de verhalen van nu. Met een goed oog en hart voor het Nederlandse muziekleven en actief op zoek naar nieuwe relaties met andere kunst- en cultuurvormen. Met iedere dag de mooiste concerten uit binnen-en buitenland en aandacht voor jong talent.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5, je voelt je thuis.

NPO FunX

FunX is de publieke zender voor jongeren in grote steden waarvan een groot deel hun roots hebben in ’niet-westerse culturen’. Het muziekformaat sluit hierbij aan. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van hiphop, R&B (waaronder slow jamz), latin, dance, reggae, arab, Turkpop en praten de luisteraar dagelijks bij over landelijke en lokale actualiteit en entertainment. Met het programma SuperSongDag biedt FunX een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands muziektalent en ook de meeste dj’s komen uit de eigen opleiding. FunX doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

KX Radio

KX Radio is een ‘no format’ internet radiozender. De zender is een belangrijke oefenplek voor dj’s in opleiding; zij maken hier waardevolle vlieguren. Naast dj-talenten maken muziekliefhebbers en dj’s zoals Rob Stenders, Leo Blokhuis, Henk Westbroek, Sander Hoogendoorn, Jamai Loman, Gerard Ekdom en Kluun programma’s op KX Radio, waarbij ze zelf bepalen welke muziek zij draaien. KX Radio is Radio for the Love of Music. And Radio.

 

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npoportal","potag2":"npocampus","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"","potag7":"","potag8":"site","potag9":"site","name":"npocampus.zenders"}